Szervezeti felépítés

Az együttes vezetése:

  • együttesvezető és művészeti igazgató: Szigetvári József
  • jelmeztár vezető: Fejesné Szigetvári Zsuzsanna
  • jelmeztervező: Winklerné Petri Kiss Borbála

A Forrás Néptáncsegyüttes művészeti csoportjai

Forrás Néptáncegyüttes:

A Forrás Néptáncegyüttes felnőtt tagozata „ a Forrás”. Tagjai a legrégebbi táncosai az együttesnek, átlagban hat éves koruk óta táncolnak. Számtalan eredmény fűződik nevükhöz. Az együttes hírnevét itthon, és külföldön egyaránt öregbítették: rengeteg fellépés, turné, fesztivál áll mögöttük. Az autentikus néptánc mellett szívesen vesznek részt táncszínházi művek bemutatásában is. Tagjai közül többen már a Pesovár Iskolában tanítanak, bontogatják koreográfusi szárnyaikat. Néhány hallgatói mások pedig felvételizői a Magyar Táncművészeti Főiskolának. Az együttes hat egymást követő alkalommal minősült KIVÁLÓ fokozatra, amely egyedülálló hazánkban, a Forrás volt az első, amelyik ezt az eredményt elérte.
tánckarvezetők: Zsille Dóra és Nagy Péter Gábor

koreográfusok: Fundák-Kaszai Lilli és Fundák Kristóf

Pesovár Ferenc Néptáncsuli növedékállománya:

A Néptáncsuli növendékei a Forrás Néptáncegyüttes folyamatos utánpótlását biztosítják.
Bővebb Információt honlapunkon találhatnak: pfami.forrasneptanc.hu
A néptánc pedagógusokat a Pesovár Ferenc Néptánc Suli oldalán mutatjuk be.

Palántaforrás (óvodás tagozat):

A Pesovár Ferenc Néptáncsuli előkészítő tagozata, mely 3-tól 6 éves korig fogadja a gyerekeket.
oktató: Sági Susann és Zsille Dóra

Forrmás Hagyományőrző Együttes:

1996-ban jött létre. Tagjai sosem táncoltak előtte. Az együttesben történő táncolás élményére vágytak, ezért hozták létre a csoportot.Tagjai vállalkozók, intézményvezetők, egyszerű munkások, nyugdíjasok, akik szabadidejükben ismerkednek a különböző táncokkal, hagyományokkal és azt jeles koreugráfusok közreműködésével színpadi művek formájában mutatják be.

Tánckarvezetők Heiger József és Jencsel Noémi
A vezetőség tagjai Szalai Gáborné, Szalai Gábor, Csordás Ferenc, Szabó Antalné, Bilics János

Önkéntesek

A százhalombattai fiatalok közül kerülnek ki az önkéntesek, a Summerfest Nemzetközi Folkrólfesztivál lebonyolításában vesznek részt. Tettük példaértékű, hisz társadalmi munkában végzik. Bizonyára sokan emlékeznek rá, hogy a 2000-es olimpia egyik fő attrakciója az a közel ötvenezer önkéntes, egyszerű sydney ember volt, akik az olimpia legfőbb mindenesei, segítői, hangulatfokozói voltak. Az általános szakmai és emberi vélemény szerint, a 2000-ben megrendezett olimpia az önkéntesek által tudott sokkal több és jobb lenni, mint a megelőző rendezvények bármelyike.